Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Ο Μπουτάρης και ένας μεγαλογιατρός, κάπνιζαν σε ταβέρνα δίπλα σε βρέφη και μωρά, βρίζοντας τους γονείς τους.

"Μάζεψε το παιδί σου γιατί .....καπνίζω"
 
Απίστευτο επεισόδιο, που εκθέτει πρόσωπα, συμπεριφορές και αιρετούς άρχοντες, σημειώθηκε το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου σε εστιατόριο του Ηρακλείου στην παραλιακή. Πρωταγωνιστές ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ένας από τους επονομαζόμενους και μεγαλογιατρούς του Ηρακλείου που απασχολεί την..
επικαιρότητα εσχάτως, και τρία νεαρά ζευγάρια με τα παιδιά τους. 
Θεατές δεκάδες θαμώνες που είδαν έκπληκτοι να εκτυλίσσεται μπροστά τους με περίσσεια θρασύτητα ο απαράδεκτος νεοελληνικός οχαδερφισμός, με τον οποίο δήμαρχος και μεγαλογιατρός δε δίστασαν να παραβιάσουν ακόμη και τη νομοθεσία, απαιτώντας μάλιστα από τους "νόμιμους" να σιωπήσουν ή να αποχωρήσουν! 
Το μόνο που δεν περιμένει κανείς να παραβιάζει τη νομοθεσία είναι εκείνον που έχει επιφορτιστεί με το έργο της εφαρμογής και επιβολής της. Όμως στην περίπτωση του δημάρχου Θεσσαλονίκης και της παρέας του τα πράγματα είναι διαφορετικά. 
Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα το Σαββάτου τρία ζευγάρια πηγαίνουν με
..
τα παιδιά τους σε πασίγνωστο εστιατόριο του Ηρακλείου - επί της παραλιακής κοντά στο περιοχή του πρώην "Ξενία" - για να γευματίσουν. 
Στο διπλανό τραπέζι αντιλαμβάνονται ότι βρίσκεται ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης - ο οποίος είχε επισκεφτεί την πόλη για να τιμηθεί από το ΤΕΕ/ΤΑΚ - ένας από τους πιο γνωστούς χειρουργούς στο χώρο της Ιατρικής συνοδευόμενος από κυρία, καθώς και ένα ακόμη φιλικό τους ζευγάρι. 
Τα πιάτα, μετά την παραγγελία στους υπευθύνους του καταστήματος, αρχίζουν και καταφτάνουν, όπως και το καλό κρασί. Όλα κυλούν μια χαρά, χωρίς κάτι να προϊδεάζει το τι θα ακολουθήσει. Μέχρι τη στιγμή που ο δήμαρχος και η παρέα του σταματούν τα συχνά πηγαινέλα έξω από το μαγαζί όπου βρισκόντουσαν για να καπνίσουν και αποφασίζουν να συνεχίσουν το αγαπημένο τους "σπορ" εντός του καταστήματος... 
Πρώτος ο κ. Μπουτάρης χωρίς δεύτερη σκέψη ανάβει αμέριμνος το τσιγάρο του, ενώ ακολουθεί ο μεγαλογιατρός, ο οποίος ανάβει την πίπα του, και σχεδόν ταυτόχρονα το ίδιο κάνουν και οι υπόλοιποι παρακαθήμενοι στο ίδιο τραπέζι που πλέον θύμιζε "τσιμινιέρα". Κι όλα αυτά ενώ γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τη σχετική νομοθεσία, υπάρχει η σχετική σήμανση εντός του εστιατορίου αλλά και σε απόσταση... καπνιστικής "βολής" βρίσκονται τρία ζευγάρια που έχουν μαζί τους ένα 2χρονο κοριτσάκι και ένα 7μηνο βρέφος. 
Μέσα σε λίγα λεπτά οι συζητήσεις για τη συμπεριφορά που εκδηλώνεται στο τραπέζι των "επωνύμων" φουντώνουν από τους υπόλοιπους θαμώνες, οι οποίοι διαπιστώνουν ότι οι νόμοι και οι κυρώσεις τους μπορεί να αφορούν τους ίδιους, όχι όμως και εκείνους που τους εφαρμόζουν. Όμως η δυσάρεστη εικόνα που σχημάτισαν δεν είχε ακόμα ολοκληρωθεί... Εκνευρισμένος από την απαράδεκτη συμπεριφορά ο πατέρας της 2χρονης, όταν διαπιστώνει ότι δεν πρόκειται να σβήσουν τσιγάρα και πίπα, απευθύνεται με πνεύμα ειρωνείας και παραπόνου προς τον κ. Μπουτάρη: «Δήμαρχε, να ’σαι καλά που σέβεσαι εμάς και τα παιδιά μας και δίνετε με την παρέα σου το καλό παράδειγμα για το τσιγάρο...». 
Ο αιρετός άρχοντας δεν αντιδρά, προφανώς αναλογιζόμενος ότι έχει υποπέσει σε σφάλμα, ωστόσο ούτε σβήνει το τσιγάρο του άλλα ούτε ζητά μια συγνώμη για να λήξει εκεί το θέμα. Αντιθέτως, ο μεγαλογιατρός στον οποίο δεν απευθύνθηκε κανείς από το διπλανό τραπέζι αναλαμβάνει "δράση", βάζοντας συνειδητά πλέον την "υπογραφή" του στο απαράδεκτο της συμπεριφοράς, κάτι για το οποίο μάλλον έδειχνε υπερήφανος. 
«Ξέρεις τι ώρα είναι;», φέρεται να είπε προς το νεαρό πατέρα, κρατώντας αναμμένη την πίπα του. «Έχει πάει 5 το απόγευμα και εσύ έχεις το παιδί σου ακόμα έξω, αντί να το μαζέψεις στο σπίτι!», κατέληξε, αφοπλίζοντας τους πάντες μέσα στο εστιατόριο, που το τελευταίο που περίμεναν ήταν να ακούσουν συμβουλές για διαπαιδαγώγηση από τον επιφανή, κατά τ’ άλλα, επιστήμονα. 
 Τότε ήταν που ο πατέρας δεν άντεξε και, χάνοντας την ψυχραιμία του από την ανερυθρίαστη κυνικότητα και θρασύτητα μεγαλογιατρού και δημάρχου, αρχίζει να "στολίζει" τον πρώτο τουλάχιστον με διάφορα κοσμητικά επίθετα, για να ξεκινήσει η ανταλλαγή βολών ανάμεσα στα δύο τραπέζια. Το επεισόδιο έληξε όταν τα τρία νεαρά ζευγάρια αποφάσισαν να πάρουν τα παιδιά τους και να φύγουν, αφού δεν κατάφεραν να συνετίσουν το δήμαρχο και την παρέα του, όχι τόσο για την εφαρμογή της νομοθεσίας που έδειξαν ότι ούτως ή άλλως δεν τη σέβονται, όσο για τη συμπεριφορά απέναντι στα μικρά παιδιά που τα αγνόησαν επιδεικτικά. 
Για το γιατρό ήταν γνωστό ότι δε σέβεται τον όρκο του Ιπποκράτη, αφού δεν τον έγραψε αυτός... Για το δήμαρχο του "Καλλικράτη", πάντως, δεν περίμενε κανείς αντίστοιχη συμπεριφορά...

1 σχόλιο: