Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Βιβλιοπαρουσίαση

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ         Μυθιστόρημα του Ν. Χιδίρογλου από τις εκδόσεις ''Ερωδιός''.


(Agiovasilema: Όταν έλαβα από φίλους αναγνώστες το δελτίο τύπου του βιβλίου και επειδή δεν το έχω διαβάσει, έκανα μια μικρή αναζήτηση γύρω από το θέμα που πραγματεύεται και τον τρόπο με τον οποίο το αποδίδει. Πρόκειται για μυθιστόρημα, το οποίο παρουσιάζει μια υποθετική εικόνα της ελληνικής κοινωνίας στο κοντινό μέλλον, γύρω στο 2020 μΧ, όπου οι δραματικές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό σε συνδυασμό με την(πολυ-πολιτισμική ομογενοποίηση θα έχουν επιφέρει χάος στις κοινωνικές δομές και κάμψη των αντιστάσεων των πολιτών. Ο συγγραφέας  με γλαφυρότητα και συναίσθημα περιγράφει την αντίδραση του κεντρικού προσώπου απέναντι στην αποδόμηση του έθνους αλλά και της ίδιας της προσωπικής ζωής του, καθώς και την συσπείρωση των νέων  ανθρώπων γύρω από ένα κοινό όραμα αντίστασης και αντίδρασης.

Πριν από κάμποσα χρόνια ένα τέτοιο θέμα θα φάνταζε ακραία κινδυνολογικό. Ακόμα και μέχρι πριν λίγο διάστημα, με την τάση που επικρατούσε για απαξίωση των εθνικών αξιών και συμβόλων τα οποία σκοπίμως θεωρείτο ότι παρέπεμπαν σε εθνικιστικά και αναχρονιστικά μορφώματα, το συγκεκριμένο βιβλίο θα αντιμετωπιζόταν με καχυποψία. Σήμερα όμως, με τα δεδομένα της ζοφερής πραγματικότητας  την οποία βιώνουμε όλοι, με τις διεθνείς κερδοσκοπικές δυνάμεις οι οποίες σε αργαστή συνεργασία με τις εγχώριες μας εξοντώνουν συστηματικά και με  τον εφιάλτη της λαθρομετανάστευσης να οδηγεί την Ευρώπη σε άμεση αναθεώρηση διεθνών νόμων και συμβάσεων  που σχετίζονται με την ασφάλεια των ορίων της, το περιεχόμενο του βιβλίου θα έλεγα ότι τείνει να αποκτήσει χαρακτήρα περισσότερο αφηγηματικό παρά μυθιστορηματικό.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου