Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Γιατί η Μέρκελ θέλει πάση θυσία να μείνει "ζωντανή" η ΕΕ

Διότι φυσικά, η Γερμανία ωφελήθηκε περισσότερο από κάθε άλλη χώρα  από την ελεύθερη διακίνηση προϊόντων στην ΕΕ!!!
Η Καγκελάριος της Γερμανίας πολλές φορές έχει επικαλεστεί τις προσπάθειες που έκανε προκειμένου η Ευρωπαϊκή Ένωση να παραμείνει ζωντανή, ιδιαίτερα μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης στις χώρες του ευρωπαικού νότου, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Λίγοι είναι εκείνοι που πίστεψαν το ότι η κ. Μέρκελ έχει τόσο φιλοευρωπαικές τάσεις, οι περισσότεροι πίστεψαν ότι τα συμφέροντα ήταν αυτά που έκαναν τη Γερμανίδα καγκελάριο να επιθημεί πάση θυσία να παραμείνει ζωντανή η Ε.Ε. Οι τελευταίοι… δικαώθηκαν!
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του ιδρύματος Bertelsmann δύο χώρες η Δανία και η Γερμανία έχουν επωφεληθεί περισσότερο από την εσωτερική ευρωπαϊκή αγορά την περίοδο 1992-2012.

Στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται οι χώρες με τα μεγαλύτερα προβλήματα όπως Ελλάδα, η Ισπανία και η Πορτογαλία.
«Ο βαθμός ενσωμάτωσης μιας χώρας στην εσωτερική ευρωπαϊκή αγορά καθορίζει την ανάπτυξη της οικονομίας». Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει έρευνα του Ιδρύματος Bertelsmann που συμπεριλαμβάνει 14 κράτη-μέλη της Ε.Ε., ανάμεσα σε αυτά και την Ελλάδα.
Στους κερδισμένους της ελεύθερης διακίνησης προϊόντων, ατόμων, υπηρεσιών και κεφαλαίων κατά την χρονική περίοδο μεταξύ 1992 και 2012, σύμφωνα με την DW, συγκαταλέγονται η Δανία και η Γερμανία, με ετήσια κατά κεφαλή άνοδο του εισοδήματος της τάξεως των 500 ευρώ για την πρώτη και 450 ευρώ για τη δεύτερη.
Αισθητά μικρότερες είναι οι αυξήσεις στις χώρες του Νότου. Στην Ιταλία το μέσο ετήσιο εισόδημα αυξήθηκε κατά 80 ευρώ, στην Ισπανία και στην Ελλάδα κατά 70 ευρώ και στην Πορτογαλία μόλις κατά 20 ευρώ.
H κρίση επιτάχυνε μία ήδη υπάρχουσα κατάσταση
Οι χαμηλές αυξήσεις δεν είναι πρωταρχικά αποτέλεσμα της κρίσης που ξέσπασε τα τελευταία χρόνια. Η κρίση απλώς επιτάχυνε προς το χειρότερο μια κατάσταση που υπήρχε από πριν, όπως συμπεραίνει η έρευνα.
Αιτία των χαμηλών ρυθμών αύξησης του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος είναι οι ανεπαρκείς επιτυχίες στην προσπάθεια ενσωμάτωσης των χωρών του Νότου στην εσωτερική ευρωπαϊκή αγορά ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του '90.
Από τότε η Ελλάδα διατηρεί μονίμως την τελευταία θέση στην κλίμακα ενσωμάτωσης της έρευνας. Δείκτες για αυτή την κλίμακα είναι, μεταξύ άλλων, η οικονομική διασύνδεση της εθνικής οικονομίας με τις υπόλοιπες οικονομίες της Ε.Ε. ή ακόμη οι προσπάθειες που καταβάλλονται για να προσαρμοστεί η εγχώρια αγορά στα επίπεδα των άλλων αγορών. Από το ξέσπασμα της κρίσης το 2009 όλοι οι οικονομικοί δείκτες της Ελλάδας έχουν καταρρεύσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου