Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Ο Σόιμπλε θέλει να πιει και άλλο αίμα!


Απαιτεί νέο μνημόνιο με νέα σκληρά μέτρα και απειλεί ότι θα μας διώξει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σε νέο προκλητικό και ωμό εκβιασμό για να διασφαλίσουν ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι προτεκτοράτο των ξένων τοκογλύφων και οι Ελληνες οι δουλοπάροικοι της γερμανικής κυριαρχίας προχωρούν οι δανειστές.
Μια βδομάδα μόλις μετά τις ευρωεκλογές όπου η λαοί της Ένωσης, έστειλαν το ξεκάθαρο μήνυμα ανατροπής της σκληρής πολιτικής λιτότητας, ο Σόιμπλε συνεχίζει να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει και ανασύρει από τα συρτάρια του, τα βρώμικα σχέδια ότι δήθεν θα μας πετάξει έξω από το ευρώ. Ξεχνά όμως ότι δεν είναι δική του επιλογή το αν εμείς θα φύγουμε ή θα μείνουμε στο νόμισμα. Αυτό θα το αποφασίσουμε μόνοι μας και δεν χρειαζόμαστε κανέναν ξένο να μας κάνει υποδείξεις για το πώς θα ζήσουμε τις ζωές μας.
Στην Μέρκελ και τον Σόιμπλε, δεν άρεσαν τα αποτελέσματα της κάλπης, γιατί δεν μπορούν να χωνέψουν ότι υπάρχει λαός που τους αντιστέκεται και που δεν θέλει να τον ορίζουν.
Δεν τους έφτασαν οι τεράστιες θυσίες και το αίμα που πληρώνουμε τόσα χρόνια για τα δανεικά που μας υποχρέωσαν να πάρουμε, αλλά θέλουν και άλλα. Νέο μνημόνιο, με σκληρά μέτρα για να ολοκληρωθεί το καταστροφικό έργο των ξένων τοκογλύφων.
Ο ίδιος ο Σόιμπλε, ξεχνώντας όσα έλεγε πριν τις ευρωεκλογές μας απείλησε ότι αν δεν κάνουμε αυτά που λέει θα μας πετάξει έξω από το ευρώ. Είπε δηλαδή ότι στις χώρες με κρίση οι μεταρρυθμίσεις είναι συνδεδεμένες με επιβαρύνσεις και σκληρά μέτρα αλλά ο ελληνικός λαός θα πρέπει να περάσει αυτή τη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων αν θέλει η χώρα να παραμείνει στο ευρώ.
Ακόμα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, ζήτησε τη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις της τρόικας, τα νέα σκληρά μέτρα και τις επιβαρύνσεις. Αφήνει δε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μας δώσει και άλλο δάνειο, μικρό αυτή τη φορά, για να εξασφαλίσει ότι η εξάρτηση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη τα επόμενα χρόνια.
Σε ό,τι αφορά το κούρεμα του χρέους, ο Σόιμπλε δεν είπε κουβέντα, αντίθετα αρκέστηκε να κάνει ευχολόγια για το 2022! « Το χρέος της Ελλάδας σύμφωνα με τις προβλέψεις της τρόικας θα φτάσει το 2022 ένα επίπεδο το οποίο θα μπορούσε κανείς να το χαρακτηρίσει βιώσιμο.
Για το λόγο αυτό είναι πιθανό να χρειαστεί για άλλη μια φορά περιορισμένη βοήθεια. Προϋπόθεση είναι η χώρα να συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις της τρόικας, όμως θα πρόκειται για πολύ μικρότερο ποσό σε σχέση με τα πρώτα δύο προγράμματα», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου