Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Δανειολήπτης από την Καβάλα έλαβε επιστολή από Γερμανική εισπρακτική, που αγόρασε το δάνειο από την Εμπορική!

(agiovasilema: Όταν γράφαμε ότι οι Γερμαναράδες έχουν βάλει στο μάτι τα σπίτια μας, μας κατηγορούσαν οι ''φίλοι''... Τα γράφαμε από τότε εδώ)

20131217-201243.jpgΤην Εμπορική του τεράστιου Στουρνάρα! Που την έριξε και αυτή στα βράχια!

Έχουν πουλήσει τα δάνεια σε ξένες τράπεζες και εισπρακτικές που τώρα έρχονται να εισπράξουν.

Το συγκεκριμένο δάνειο ήταν χωρίς εγγυήσεις οπότε η εξέλιξη ήταν “ευχάριστη”. Η κόλαση θα έλθει στα ενυπόθηκα δάνεια που έχουν αγοραστεί, ειδικά τώρα που “τυχαία” έγινε η άρση απαγόρευσης των πλειστηριασμών.

Καλωσήλθατε στην Ελλάδα…

Καβαλιώτης δανειολήπτης που είχε λάβει δάνειο από την ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, λόγω κρίσης δεν μπορούσε να το αποπληρώσει, έτσι μπήκε στη λεγόμενη κατηγορία των «κόκκινων δανείων» όταν το οφειλόμενο ποσό έφτασε περίπου τις 20.000 €, με τόκους και κάθε είδους προσαυξήσεις. Χρέος που προέκυψε από καταναλωτικό δάνειο, χωρίς να υπάρχει υποθήκη, το οποίο το εξυπηρετούσε μέχρι ένα σημείο , αλλά από εκεί και μετά ελέω μνημονίου δήλωσε αδυναμία. Πριν λίγες ημέρες δέχθηκε μια επιστολή την οποία παραθέτουμε παρακάτω, με την οποία ενημερώνεται ότι το δάνειο που είχε στην ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ μεταβιβάστηκε σε γερμανική εταιρία στην οποία θα πρέπει να το ξοφλήσει. Αυτό ήταν το πρώτο ξάφνιασμα που δέχθηκε καθώς σκέφτηκε ότι άρχισαν τα δύσκολα, τώρα που οι ελληνικές τράπεζες «πούλησαν» τα «κόκκινα δάνεια» στις ξένες, ωστόσο τον περίμενε και μια ευχάριστη έκπληξη, καθώς στο τέλος της επιστολής που έλαβε από την γερμανική εταιρία του γνωστοποιούσαν ότι αν εξοφλούσε το χρέος του μέσα σε μια διορία λίγων ημερών θα του έκαναν «κούρεμα» το 80% της χρέους του!!! Ο τόσο ταλαιπωρημένος δανειολήπτης δεν πίστευε αυτό που διάβασε και πήρε τηλέφωνο για να το επιβεβαιώσει και έτσι και έγινε, του δήλωσαν με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι αν καταβάλει αμέσως το ποσό των 4.000 € περίπου θα ξεχρεώσει!!!
Όπως καταλαβαίνετε δεν πίστευε αυτό που άκουγε!!! Ωστόσο ήταν η απόλυτη αλήθεια. Αναρωτιέται λοιπόν τώρα γιατί έπρεπε να περάσει την ταλαιπωρία τόσων χρόνων με τηλέφωνα από την τράπεζα και εισπρακτικές εταιρίες και δεν έγινε ένας διακανονισμός από την αρχή της κρίσης ώστε να έχει εξοφλήσει και να έχει το κεφάλι του ήσυχο!! Όποιος έχει να δώσει μια απάντηση καλοδεχούμενη.
Βέβαια οφείλουμε να σημειώσουμε ότι πέρα από την ευχάριστη εξέλιξη που υπήρξε με τον συγκεκριμένο δανειολήπτη υπάρχει ένα γενικότερο θέμα για το τι θα συμβεί με μεγαλύτερα δάνεια, ενυπόθηκα τώρα που έχουν φύγει από τις ελληνικές τράπεζες και έχουν περάσει σε χέρια ξένων. Μήπως όλη αυτή η υπόθεση με την απελευθέρωση των πλειστηριασμών συνδέεται με τις απαιτήσει των ξένων τραπεζών για να μπορέσουν να πάρουν τα ακίνητα και να τα ρευστοποιήσουν;
Η επιστολή
Παραθέτουμε σχεδόν αυτούσια την επιστολή του δανειολήπτη που έλαβε πριν λίγες ημέρες από την γερμανική τράπεζα:
«Με την παρούσα επιστολή σας υπενθυμίζουμε ότι στις 30-04-2009 η σχετική ληξιπρόθεσμη οφειλή σας προς την ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. μεταβιβάστηκε σύμφωνα τις διατάξεις του Νόμου 3156/2003 (άρθρο 10) περί τιτλοποίησης απαιτήσεων στην εταιρεία με την επωνυμία «EOS SECURITISATION GMBH» που εδρεύει στην Γερμανία, (στο εξής Αγοράστρια). Η μεταβίβαση έχει καταχωρηθεί στο Ενεχυροφυλακείο Αθηνών με Αριθμό…..
Στη συνέχεια η Αγοράστρια ανέθεσε την ενημέρωσή σας σχετικά με την ληξιπρόθεσμη οφειλή σας, καθώς και τη διαπραγμάτευση του χρόνου, του τρόπου και των λοιπών όρων αποπληρωμής αυτής στην εταιρεία μας «EOS SECURITISATION GMBH» Ανώνυμη Εταιρεία Ενημέρωσης οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις» που εδρεύει στον Αγ. Δημήτριο Αττικής επί της Λεωφ. Βουλιαγμένης αρ. 270Α.
Επειδή παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας μέχρι και σήμερα δεν έχετε προβεί στην εξόφληση ή τακτοποίηση της ως άνω οφειλής σας.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Σας ενημερώνουμε ότι θα σας παρασχεθεί η δυνατότητα διακανονισμού της ληξιπρόθεσμης οφειλής σας με ιδιαιτέρως ευνοϊκούς όρους καθώς και μείωσης του ποσού αυτής μέχρι και 80%.
Κατόπιν τούτων καλείστε μέσα σε πέντε (5) ημέρες από την παραλαβή της παρούσας να επικοινωνήσετε άμεσα στο τηλέφωνο: ……….  προκειμένου να ρυθμίσετε την οφειλή σας. Η τηλεφωνική γραμμή λειτουργεί τις εξής ώρες: 09:00- 20:00. Έχετε επίσης την δυνατότητα να αποστείλετε το αίτημά σας για διακανονισμό ή μείωση της οφειλής σας στον αριθμό ……
Σας γνωρίζουμε επίσης ότι σε περίπτωση που δεν ανταποκριθείτε και δεν εξοφλήσετε ή διακανονίσετε την ως άνω οφειλή η Αγοράστρια θα βρεθεί όπως μας ενημέρωσε στην δυσάρεστη θέση να κινήσει σε βάρος σας τις εκ του Νόμου προβλεπόμενες διαδικασίες για την είσπραξη της εν λόγω οφειλής με όλες τις εις βάρος σας συνέπειες.
Η παρούσα επιστολή αφορά και στους τυχόν συμπιστούχους ή εγγυητές με τον αριθμό δανείου/πιστωτικής κάρτας που αναφέρεται παραπάνω οι οποίοι ομοίως καλούνται όπως ρυθμίσουν την ανωτέρω οφειλή.
Σε περίπτωση που έχετε ήδη τακτοποιήσει την οφειλή παρακαλούμε όπως αγνοήσετε την παρούσα επιστολή».

Kalanemos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου