Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Οι λαθρομετανάστες διαμαρτύρονται για ....τα τηλέφωνα καταγγελιών ρατσιστικής βίας. Δεν τους αρέσει το μέτρο αυτό, λένε...(Βρε δεν γ%#Ω#@!στε που κάνετε και τους δύσκολους;;)

 


zeys

ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΧΟΡΤΑΤΟ
«Πώς θα ζητήσει κάποιος βοήθεια, αν ξέρει ότι την επόμενη στιγμή θα απελαθεί;». Την έντονη καχυποψία της μεταναστευτικής κοινότητας έναντι της αστυνομικής υπηρεσίας υποδοχής καταγγελιών περιστατικών ρατσιστικής βίας, αλλά και των αστυνομικών που θα αναλάβουν την ανάκριση, αποτυπώνει έρευνα της "Αυγής". Άλλωστε, ενώ τα περιστατικά είναι αρκετά, σε ένα μήνα στην ΕΛ.ΑΣ. έγιναν μόλις 8 καταγγελίες.
Χωρίς χαρτιά τα περισσότερα θύματα, πώς να καταγγείλουν;
"Δεν προσφέρει τίποτα ουσιαστικό, αλλά θα μπορούσε να γίνει απαραίτητη". Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει σχεδόν το σύνολο της μεταναστευτικής κοινότητας για τη γραμμή 11414 που δημιουργήθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με σκοπό την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας και ξεκίνησε να λειτουργεί στις 10 Ιανουαρίου. Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξή της, αλλά, κι όταν τη μαθαίνουν, αποφεύγουν να τη
...
χρησιμοποιήσουν, καθώς, όπως λένε δηκτικά θα ήταν "σαν να παίρνουμε τη Χρυσή Αυγή για να μας σώσει από τη Xρυσή Aυγή". Πολλοί είναι ακόμα αυτοί που φοβούνται να καλέσουν, καθώς δεν διαθέτουν άδεια παραμονής στη χώρα και υπάρχει ο κίνδυνος να συλληφθούν.
"Δεν είναι δυνατόν να εμπιστευτείς κάποιον που δεν σου έχει φερθεί σωστά. Η αστυνομία, και το κράτος έχουν αποδείξει ότι δεν υπάρχει διάθεση να μας βοηθήσουν" λέει στην "Α" η Ραμπάπ Χάσαν, εκπρόσωπος της Αιγυπτιακής Κοινότητας στην Ελλάδα.
Αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα σύμφωνα με τον Ραζά Γκολαμή, πρόεδρο του Συλλόγου Ενωμένων Αφγανών Ελλάδος. Η απουσία πρόβλεψης για όσους μετανάστες δεν έχουν χαρτιά. Σε αυτή την περίπτωση, βάσει των όσων υποστηρίζει το υπουργείο, τηρείται το απόρρητο της καταγγελίας, αλλά δεν μπορεί να προχωρήσει η έρευνα, καθώς θα πρέπει να παρουσιαστεί στις αρχές το θύμα. Κανείς όμως δεν εξασφαλίζει ότι δεν θα συλληφθεί.
Από τους 87, οι 7 είχαν άδεια παραμονής
Η ανώνυμη καταγγελία εξυπηρετεί "μονάχα στην καταγραφή των περιστατικών. Προφανώς αυτό δεν είναι αρκετό". Άλλωστε οι περισσότερες επιθέσεις σύμφωνα με τα στοιχεία του Δικτύου καταγραφής περιστατικών ρατσιστικής βίας γίνονται σε μετανάστες που δεν έχουν χαρτιά. Συγκεκριμένα τα θύματα που ήρθαν σε επαφή με τα μέλη του Δικτύου μέχρι τις 23 Οκτωβρίου του 2012 ήταν 85 άντρες και 2 γυναίκες, στης πλειοψηφίας του, από 18 έως και 35 ετών με καταγωγή από το Αφγανιστάν, το Μπαγκλαντές, τη Γουινέα, το Πακιστάν και τη Σομαλία. Οι 29 είχαν κάνει αίτηση για άσυλο, οι 2 ήταν αναγνωρισμένοι πρόσφυγες, οι 7 είχαν άδεια παραμονής, ενώ οι 43 ήταν χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα ή υπό καθεστώς απέλασης.
Διόλου παράλογο, λοιπόν, το ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει στη γραμμή 11414 μόλις 8 καταγγελίες που αφορούν κρούσματα ρατσιστική βίας, το περιεχόμενο των οποίων σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. διερευνάται. Πώς μπορεί να γίνει αυτό όμως όταν "η καταγγελία είναι ανώνυμη; Καθώς δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά από τη στιγμή που αν αποκαλύψει ο άνθρωπος τα στοιχεία του θα τον συλλάβουν; πώς θα προχωρήσει η έρευνα;", αναρωτιέται ο Γκολαμή, ενώ ο Σεχ από τη Σενεγάλη, χρόνια μετανάστης στην Ελλάδα, βάζει κι ένα ακόμα ζήτημα πάνω στο τραπέζι.
"Ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε γενικά με τις ελληνικές υπηρεσίες είναι ότι δεν υπάρχει μεταφραστής. Πολλοί δεν ξέρουν τη γλώσσα. Άρα τους είναι δύσκολο να περιγράψουν την επίθεση που δέχτηκαν, στη συγκεκριμένη περίπτωση και την κατάστασή τους". Ο ίδιος μέχρι να μιλήσουμε, δεν γνώριζε τίποτα για τη γραμμή. Όπως και πολλοί ακόμα.
Η Λορέτα Μακόλεϊ, πρόεδρος της Ένωσης Αφρικανών Γυναικών, ανέφερε πως τις επόμενες μέρες "θα το εξετάσουμε, αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί να βοηθήσει. Από τη στιγμή που δεν εξασφαλίζεται η ασφάλεια ενός ανθρώπου που δεν έχει χαρτιά, δεν βλέπω τον τρόπο που θα μπορέσει να αλλάξει κάτι. Πώς θα πάρει κάποιος για βοήθεια την αστυνομία, αν ξέρει ότι την επόμενη στιγμή θα τον απελάσουν;". (Πηγή :makeleio.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου